BCMB is een beroepsvereniging en ontmoetingsplaats van, voor en door hoog opgeleide cliëntondersteuners die gespecialiseerd zijn in het bieden van ondersteuning aan mensen met een beperking. Onze leden weten welke gevolgen een beperking heeft voor het dagelijks leven van mensen. Onze bevlogen professionals bieden maatwerk voor generalistische vragen en ze geven informatie, advies en werkzame oplossingen, ook in complexe situaties. De leden onderhouden en ontwikkelen zichzelf in het vak en delen hun ervaringen. Omdat de cliënt ons nodig heeft. Omdat ons vakmanschap onmisbaar is. Omdat het bevorderen van zelfredzaamheid in ons DNA zit.

Bestuur

De Beroepsvereniging van cliëntondersteuners voor mensen met een beperking is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 61801844.

Het bestuur bestaat uit de volgende personen:Dîde Sörman, oprichter van SOCOS (Stichting Onafhankelijke Cliëntondersteuners) (Voorzitter)
Portefeuille Bestuur: Lobby 
didesorman@bcmb.nl

 


Jan-Peter Stolte, voormalig beleidsmedewerker MEE Samen en nu beleidsadviseur Jeugd bij de gemeente Ede (Penningmeester)
Portefeuille Bestuur: Penningmeester
janpeterstolte@bcmb.nl Jeroen Willemsen, cliëntondersteuner bij Zorgbelang Gelderland (lid)
Portefeuiile Bestuur: Ledenwerving
jeroenwillemsen@bcmb.nlGysele Geux, cliëntondersteuner bij MEE Groningen (lid)
Portefeuille Bestuur: Communicatie
Gyselegeux@bcmb.nl

Trudy Roffel, (lid)


Portefeuille Bestuur: Leren en Ontwikkelen
trudyroffel@bcmb.nl

Verenigingsmanager (geen bestuurslid):Auke Blom, zelfstandige (onder andere werkzaam voor MEE NL als programmamanager Wlz)
aukeblom@bcmb.nl 

Het vrijwel complete bestuur met verenigingsmanager ( m.u.v. Trudy Roffel). v.l.n.r. Auke Blom. Jan-Peter Stolte, Gysele Geux, Jeroen Willemse en Dîde Sörman.


 

Onze missie

Onze missie is cliëntondersteuners ondersteunen in het professionaliseren van het vak en het verbreden van hun kennis en ervaring.

Onze visie

Onze visie is dat een goede cliëntondersteuner de cliënt en zijn omgeving in hun kracht zet en waar mogelijk het netwerk van de cliënt benut. Cliëntondersteuners hebben kennis en ervaring op het gebied van leven met een beperking.