BCMB is een beroepsvereniging en ontmoetingsplaats van, voor en door hoog opgeleide cliëntondersteuners. Onze bevlogen professionals bieden maatwerk voor generalistische vragen en ze geven informatie, advies en werkzame oplossingen, ook in complexe situaties. Zij versterken de eigen regie van kwetsbare mensen. De leden ontwikkelen zichzelf in het vak en delen hun ervaringen. Zij hebben kennis van beperkingen en weten welke invloed een beperking heeft op het dagelijks leven. 

Zie de folder van BCMB voor meer informatie:
/media/images/BCMB Beroepsvereniging voor Cliëntondersteuners voor mensen met een beperking (folder).pdf

Over BCMB

De Beroepsvereniging van cliëntondersteuners voor mensen met een beperking (BCMB) is opgericht om de belangen te behartigen van haar leden en hun vak. BCMB stimuleert vakmanschap en inspireert tot kwalitatief hoogwaardige cliëntondersteuning. Deze website is zowel voor (aankomende) cliëntondersteuners/leden als voor opdrachtgevers/inkopers van cliëntondersteuning bedoeld. 

Voor (potentiële) leden
BCMB biedt jou als individueel lid onder andere:
- een online leeromgeving met geacrrediteerde opleidingen en intervisie.
- een jaarlijkse Vakdag en geaccrediteerde masterclasses (gratis voor leden). 
-  € 25,- korting op jouw registratie bij het Registerplein.
- een club die lobbyt voor het borgen van jouw vak

Leden worden van harte uitgenodigd mee te denken en te doen aan het bouwen aan een sterk vak en een sterke beroepsvereniging. Wil je je aanmelden? Dat kan via deze link.


Onze missie

Onze missie is cliëntondersteuners ondersteunen in het professionaliseren van het vak en het verbreden van hun kennis en ervaring.

Onze visie

Onze visie is dat een goede cliëntondersteuner de cliënt en zijn omgeving in hun kracht zet en waar mogelijk het netwerk van de cliënt benut. Cliëntondersteuners hebben kennis en ervaring op het gebied van leven met een beperking.