BCMB is een beroepsvereniging en ontmoetingsplaats van, voor en door hoog opgeleide cliëntondersteuners die gespecialiseerd zijn in het bieden van ondersteuning aan mensen met een beperking. Onze leden weten welke gevolgen een beperking heeft voor het dagelijks leven van mensen. Onze bevlogen professionals bieden maatwerk voor generalistische vragen en ze geven informatie, advies en werkzame oplossingen, ook in complexe situaties. De leden onderhouden en ontwikkelen zichzelf in het vak en delen hun ervaringen.  En zetten hun vakmanschap in voor cliënten die dat nodig hebben. Omdat het bevorderen van zelfredzaamheid in ons DNA zit.

Zie de folder van BCMB voor meer informatie:
/media/images/BCMB Beroepsvereniging voor Cliëntondersteuners voor mensen met een beperking (folder).pdf

Over BCMB

De Beroepsvereniging van cliëntondersteuners voor mensen met een beperking (BCMB) is opgericht om de belangen te behartigen van haar leden. De BCMB draagt op stimulerende wijze bij aan professionele en hoge kwaliteit cliëntondersteuners. Dit platform is toegankelijk voor alle (aankomende) cliëntondersteuners in Nederland die deskundig zijn in mensen met een beperking of de ambitie hebben om hier deskundig in te worden.

BCMB biedt jou als individueel lid onder andere:
- een online leeromgeving
- een jaarlijkse Vakdag (vooralsnog gratis voor leden) en regiobijeenkomsten
- een maandelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws
-  € 25,- korting op jouw registratie bij het Registerplein.

Daarnaast lobbyt BCMB voor onafhankelijke, levensbrede cliëntondersteuning en zet BCMB zich in voor het versterken van het beroep. Onder andere door een beroepscode, beroepsprofiel en passende criteria bij het Register van Cliëntondersteuners. Ga voor nadere toelichting naar:
BCMB-alles op een rijtje

Informatie over het lidmaatschap van BCMB.
Onze missie

Onze missie is cliëntondersteuners ondersteunen in het professionaliseren van het vak en het verbreden van hun kennis en ervaring.

Onze visie

Onze visie is dat een goede cliëntondersteuner de cliënt en zijn omgeving in hun kracht zet en waar mogelijk het netwerk van de cliënt benut. Cliëntondersteuners hebben kennis en ervaring op het gebied van leven met een beperking.