BCMB staat voor het belang van onafhankelijke cliëntondersteuning en de meerwaarde die de formele cliëntondersteuner -jij dus- kan hebben voor cliënten en de samenleving. Om deze meerwaarde van cliëntondersteuning op een positieve manier onder de aandacht te brengen, bieden we jou als lid de mogelijkheid om ambassadeur te worden.
Wil jij je ontwikkelen tot lokale ambassadeur? Geloof jij in de waarde van onafhankelijke cliëntondersteuning en wil jij je hard maken om OCO positief onder de aandacht te brengen? Heb je een assertieve én nieuwsgierige instelling en kun je mensen beïnvloeden en bewegen? Lees dan vooral verder....

BCMB zoekt ambassadeurs!

Word ook ambassadeur van cliëntondersteuning en meld je nu aan voor de training!
BCMB staat voor het belang van onafhankelijke cliëntondersteuning en de meerwaarde die de formele cliëntondersteuner -jij dus- kan hebben voor cliënten en de samenleving. Om deze meerwaarde van cliëntondersteuning op een positieve manier onder de aandacht te brengen, bieden we jou als lid de mogelijkheid om ambassadeur te worden. Dit geeft je kansen om je persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en in jouw eigen lokale situatie de onafhankelijke cliëntondersteuning krachtiger op de kaart te zetten en het bestaansrecht te garanderen.

Wil jij je ontwikkelen tot lokale ambassadeur? Geloof jij in de waarde van onafhankelijke cliëntondersteuning en wil jij je hard maken om OCO positief onder de aandacht te brengen? Heb je een assertieve én nieuwsgierige instelling en kun je mensen beïnvloeden en bewegen?
Ben je een verbinder en netwerker die houdt van samenwerken? En: heb je ruimte om op vrijwillige basis (met een kleine onkostenvergoeding) tijd en energie te besteden aan het ambassadeurschap?
Meld je dan aan bij BCMB door een mail te sturen naar david@doeldenker.nl en/of aukeblom@bcmb.nl.

Wat verwachten we van jou?
Kijk hier naar het profiel van de ambassadeur die wij voor ogen hebben en bepaal zelf of dat past bij jou.

Wat bieden wij aan jou?
Na aanmelding nemen wij persoonlijk contact met je op om kennis te maken en een intake te doen. Bij een goede match word je uitgenodigd voor een trainingsdag die op 11 juni in Zwolle of op 20 juni in Den Bosch plaatsvindt.

Tijdens de trainingsdag word je door de trainers Willem-Jan de Gast (Nomade Training en Advies) en David Wijnperle (Doeldenker) getraind in verschillende basisprincipes van beïnvloeding, belangenbehartiging en netwerken. We verkennen wat de kern is van het vak Cliëntondersteuning en wat de waarde is van keuzevrijheid in onafhankelijke cliëntondersteuning. Van daaruit oefenen we met pitchen en overtuigen, maar bijvoorbeeld ook met het in beeld brengen van het lokale krachtenveld. Naast de trainingsdag is er in de herfst een terugkombijeenkomst, krijgen ambassadeurs individuele coaching en toegang tot een leeromgeving waarin je van elkaar kunt leren en waar je een groot aantal instrumenten en materialen vindt.

Maak jezelf en je vak sterk en schrijf je in!

Onze missie

Onze missie is cliëntondersteuners ondersteunen in het professionaliseren van het vak en het verbreden van hun kennis en ervaring.

Onze visie

Onze visie is dat een goede cliëntondersteuner de cliënt en zijn omgeving in hun kracht zet en waar mogelijk het netwerk van de cliënt benut. Cliëntondersteuners hebben kennis en ervaring op het gebied van leven met een beperking.