BCMB is een beroepsvereniging en ontmoetingsplaats van, voor en door hoog opgeleide cliëntondersteuners die gespecialiseerd zijn in het bieden van ondersteuning aan mensen met een beperking. Onze leden weten welke gevolgen een beperking heeft voor het dagelijks leven van mensen. Onze bevlogen professionals bieden maatwerk voor generalistische vragen en ze geven informatie, advies en werkzame oplossingen, ook in complexe situaties. De leden onderhouden en ontwikkelen zichzelf in het vak en delen hun ervaringen. Omdat de cliënt ons nodig heeft. Omdat ons vakmanschap onmisbaar is. Omdat het bevorderen van zelfredzaamheid in ons DNA zit.

Onze doelstelling

Missie
Onze missie is cliëntondersteuners ondersteunen in het professionaliseren van het vak en het verbreden van hun kennis en ervaring.

Visie
Onze visie is dat een goede cliëntondersteuner kennis en ervaring heeft op het gebied van leven met een beperking. Een cliëntondersteuner zet de cliënt en zijn omgeving in hun kracht en benut waar mogelijk het netwerk van de cliënt. Een cliëntondersteuner is representatief en communicatief vaardig.

Onze missie

Onze missie is cliëntondersteuners ondersteunen in het professionaliseren van het vak en het verbreden van hun kennis en ervaring.

Onze visie

Onze visie is dat een goede cliëntondersteuner de cliënt en zijn omgeving in hun kracht zet en waar mogelijk het netwerk van de cliënt benut. Cliëntondersteuners hebben kennis en ervaring op het gebied van leven met een beperking.